Építsünk sikeres céget!

Ugye ezt már olvastad?

Akkor folytassuk 🙂

Megvan az elgondolás, kitaláltuk mivel szeretnénk a továbbiakban foglalkozni, ami vélhetőleg anyagi bevételt biztosít számunkra.

Még mielőtt Ügyvédhez rohannánk, hogy céget alapítsunk, alapozzuk meg a sikerünket.

Találjunk ki egy a cégünk tevékenységére utaló frappáns Domain nevet, ez lesz a weboldalunk címe, ami nem feltétlenül szükséges, hogy ugyanaz legyen, mint ami a cégünk neve lesz.

Rakjuk össze azokat a szövegeket, amiket szeretnénk, hogy a nagyvilág tudjon rólunk.

  • Mivel foglalkozunk.
  • Mióta foglalkozunk vele.
  • Mely régióban érhető el a tevékenységünk.
  • Elérhetőségeink.
  • A tevékenységgel összefüggő fényképek.
  • És jó, ha valami kezdeti akciót is kitalálunk.

Ha ezek megvannak, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy az új céged weboldalát időre elkészíthessük!

Egy kis száraz anyag, amit jó ha tudsz:

Ahhoz, hogy az interneten megtudjunk jelenni, vannak feltételei:

Szükségünk van egy Domain névre ez a weboldalunk címe, amit bekell jegyeztetni és kb. 5000Ft-ból megúszható a költsége két évre.

Szükségünk van egy Tárhelyre, ez olyan mint egy memóriakártya, azaz ezen tárolódik a weboldalunk és a levelezésünk. Az ingyenes tárhely kilőve, ha ebben gondolkozol, fölösleges is tovább fárasztanod a szemed a monitor előtt, ezt a weboldalt olvasgatva, mert NEM NEKED SZÓL! Szóval a tárhely költsége, évi 1000Ft-tól felfelé.

Ezeket mindig a Te nevedre, vagy a Céged nevére intézd a visszaélések elkerülése végett!

Itt már bonyolódik a helyzet. Három lehetőség van:

  1. lefoglaljuk a Domaint és a tárhelyet a saját nevünkre, amit cégalapításnál, mint apportként beviszünk a cégbe, már akár a kész weboldallal, vagy
  2. lefoglaljuk a Domaint és a tárhelyet a saját nevünkre és ott is marad, igaz ebben az esetben a számlákat nem fogjuk tudni le költségelni, vagy
  3. miután megalakult az új cég azt követően foglaljuk le a Domaint és a tárhelyet és kérünk róla számlát és mint költség számla átadjuk majd, a könyvelőnek.

A fent leírtaktól függetlenül a weboldalt már ellehet készíteni.

Következő lépés!

Találjuk ki a cégnevet, és ellenőrizzük le, hogy szabad-e. Ne feledjük, csak akkor jegyzik be a gazdasági társaságunkat, ha nincs névazonosság!

Keressünk egy jó könyvelőt, akivel átbeszélhetjük az új cégünk tevékenységét és Ő javasolni fog nekünk egy cégformát.

A cégforma tudatában, keressünk fel pár Bankot és ugyanazokra a kérdésekre derítsük ki a válaszukat, ami alapján eldönthetjük, hol akarunk “Bankolni”.

Minden könyvelő ismer egy jó ügyvédet, akit javasolhat is számunkra.

Már mehetünk is céget alapítani.

Amennyiben a fenti sorrendet betartottuk és igénybe vettük az uj-cegalapitas.hu oldal szolgáltatásit, az új gazdasági társaságunk bejegyzését követően, már az ügyvédnek tudunk adni egy névjegykártyát, amin elolvashatja a weboldalunk címét, nevét és megnézheti, milyen tevékenységet folytatunk. Látva a szép kis weboldalunkat, az eddigi munkáinkat, Lehet, hogy ezt mondja: Igen ki kellene festeni ezt az irodát! és már meg is van az első ügyfél 🙂

One Reply to “Építsünk sikeres céget!”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.