Mit akarok csinálni, mi legyen a tevékenység?

Ez az oldal egy élő demonstrációja annak, hogy jelenleg milyen úton tudunk, sikeresen gazdasági tevékenységet folytatni és ez az út mennyi ideig tart. Itt bemutatom, végig a folyamatot, nem visszatekintve, hanem a napi történéseket leírva.

 • Ha ezt most olvasod, akkor már a foglalkozás elérte célját!

Egyik nap arra keltem, hogy ez így nem jó! Valami mást kell csinálni. Ezért összeraktam egy kérdésekből álló gondolatsort, hogy az új cégem, az új tevékenységem mi is legyen.

Az alábbi kérdésekre kell elsősorban válaszolnunk:

 • Mit akarok csinálni, mi legyen a tevékenység?
 • Mi az amihez értek?
 • Ki, vagy Kik a célcsoport?
 • Globális, vagy lokális tevékenység?
 • Mennyi pénzem van a kezdéshez?
 • Milyen eszközeim állnak a rendelkezésemre?
 • Vannak-e versenytársak?
 • Mivel tudok többet nyújtani, mint a versenytársak?
 • Elég vagyok egymagam, vagy kellenek társak, alkalmazottak?
 • Amit csinálni akarok, miért jó a társadalomnak?

Hatásszünet :-), agyalok!

Mit akarok csinálni, mi legyen a tevékenység?

Amit csinálok, bárhonnan eltudjam végezni, ne legyek helyhez kötött. Bármelyik napszakban végezhető legyen.

Mi az amihez értek?

Mint minden ember, mindenhez. A fizikai munka kilőve, az a fent leírtakkal nincs összhangban. Értek az informatikához. Programozóként nem akarok elhelyezkedni és elköteleződni. Marad, valami online tevékenység. Weboldalakat már jó párat készítettem és azt szerettem. Weboldalakat fogok készíteni!

Ki, vagy Kik a célcsoport?

Bárki, akinek már van weboldala és akinek még nincs, ám de valamiért szüksége van Weboldalra. Új cégek, meglévő cég, egyesület, alapítvány. Mindenki szóba jöhet, aki online megjelenést akar, vagy a meglévőt módosítaná.  

Globális, vagy lokális tevékenység?

Abszolúte globális. Igaz nincs autóm, de az internet madzagom messzire elér!

Mennyi pénzem van a kezdéshez?

Ha sok pénzem lenne, nem kellene ilyen dolgokon agyalgatnom, akkor simán befektetném. Hozzávetőlegesen, van rá 15.000Ft-Tom.

Milyen eszközök állnak a rendelkezésemre?

Van egy asztali számítógépem. Igaz ezzel így az első pont nem teljesen teljesül, de később ha beindul a business vehetek egy laptopot. Van internetem.

Vannak-e versenytársak?

Gyors piackutatás! Ajjaj de sokan vagytok!! Az egész világ szinte weboldalt készít? Akkor jó! Van rá kereslet. Szuper!!

Mivel tudok többet nyújtani, mint a versenytársak?

Gyors piackutatás! A konkurencia javarésze nagy cégek. Ez jó, mert bizonyos ár alá nem tudnak menni, a költségek miatt. Ezek a cégek, kiscégekkel nem tudnak foglalkozni és egyoldalas weboldalak készítésére sincs idejük és kapacitásuk. Belekell mennem az árversenybe, de így is megéri, alacsonyak a költségeim.

Elég vagyok egymagam, vagy kellenek társak, alkalmazottak?

Egyedül is elindíthatom a saját karrieremet, az új cégemben. Ha már sok weboldalt kell készítenem és nem bírom, akkor eldönthetem, árat emelek, vagy veszek fel alkalmazottat, vagy eladom a céget!  

Amit csinálni akarok, miért jó a társadalomnak?

Alapvetően egy weboldal elkészítése elég drága és költséges. Új cégeknek így is elég sokat kell költeniük, a kötelező kiadásokra. Az egyoldalas weboldal ötlettel, egy kezdő vállalkozó érdemlegesen megtud jelenni az interneten, szinte ingyen! Sok kisvállalkozónak nincs lehetősége, többszázezer forintot kifizetni egy újabb, mostani kornak megfelelő, mobilbarát weboldal elkészítéséért. A nyomott árakért minőségi weboldalt gondolattal, Őket is hozzátudom segíteni ahhoz, hogy nagyon ne szakadjanak le a nagyobb, ám de nem biztos, hogy jobb cégektől.  

2 Replies to “Mit akarok csinálni, mi legyen a tevékenység?”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.